Groepsvoorlichting

In 2014 zullen er groepsvoorlichting komen en worden de zwangere vrouwen samen met haar partner uitgenodigd om door ons tussen de 27 en 35 weken naar een groepsvoorlichting over de bevalling te komen. Op deze avond krijg je informatie over het proces van de normale bevalling, het verschil tussen een eerste keer bevallen, en al een keer (of meerdere keren ) bevallen zijn. Daarnaast geven wij ook informatie over pijnstilling en thuis- of poliklinisch bevallen. Er zullen verschillende disciplines aanwezig zijn bij deze voorlichting. Onder andere een kraamverzorgster zal gaan vertellen over de kraamtijd.

Zwangerschapscursus (1-daagse)

In de groepsvoorlichting wordt er kort ingegaan op de bevalling en de kraamtijd. Als je meer wilt weten over de voorbereiding rondom de bevalling en het proces naar het ouderschap, wordt er ook een korte, krachtige cursus aangeboden voor aanstaande ouders. Bij de cursus ‘voorbereid bevallen’ wordt er dieper ingegaan in het proces rondom te bevalling. Er wordt ingegaan op de belevingen van de aanstaande ouders en er is een hoop interactie in de groep, waardoor er ervaringen met elkaar uitgewisseld kan worden. Hierdoor worden jullie meer bewust van de keuzes die je maakt rondom het proces van het ouderschap. Er wordt geadviseerd om deze cursus te doen rondom de 30 weken zwangerschap.

De cursus wordt aangeboden op één dag (zaterdag) of verdeeld over twee avonden. Afhankelijk van de vraag vanuit de zwangere en eventuele partners.

Voor deze cursus zitten wel kosten aan verbonden. De kosten bedragen € 150,- per stel. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en de informatiemap. Sommige zorgverzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen.